Ако си 2.0 мотор голяма вероятност от тспите на баланс.валове.На моя жтс от там ми капеше.Разбрах го,когато го разглобих...
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с палене на студен двигател
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщениеМежду другото, май ти беше споменавал преди време, че ти се е налагало да обезвъздушаваш съединителя, защото ти е потъвал и не можеш да изкараш скоростите. При мен беше идентичен проблема/симптомите, та може би сълзенето при теб е от същото място. Губи ли спирачна течност, дори с малки темпове? За тези 20.000 км, до преди този проблем съм долял около 150мл.
Да, аз съм. И в момента ми е малко странен съединителя. Не се връща докрай педала, налага се малко да го чукна с крака да се върна. Има някакъв празен ход, който ми е леко странен. Чудя се пружината или нещо друго е. Но докато не откаже нацяло няма да барам в този отсек. Спирачната течност при мен не се губи изобщо. Спирам с писанието, да не цапаме на колегата темата.Last edited by zombiran; d.m.y г., 13:56.
Comment
-
колеги проблема се оказа от дебитомера,изключих го от буксата и запали веднага. след като позагря го включих отново и няма проблем, незнам дали само на студен дв. ще го прави този номер и дали може да се поправи или прябва да го сменя. моля ви ако имате някакви идеи да ме посьветвате как да процедирам и да ме ориантирате за цената ако се наложи да го сменям. благодаря ви че ме насочихте да разбера какьв е проблема,че сам нямаше да го откия без да ходя на маистор.
Comment
-
Аз имам същата кола..смисъл двигателя е същия. 200 лева излиза някъде дебитомера на БОШ само ест. Всичко друго е компромис. И вече година и нещо проблем нямам.сменяй го и това е. Не ти требва майстор за тази процедура
147 1.6TS 2005 120bhp.
The beauty is real...you just have to find it!
Comment
-
колега да ти кажа, че може и да имаш проблем с датчика на коляновия вал при мен ми се случи така явно съвпадение вадих дебиломера и уж тръгна помислих, че проблема е от него и го смених но след 1-2 дни каране проблема пак се появи и като я качихме на диагностика показа грешка на датчика на коляновия вал. А относно дебиломера аз си взех ITN около 70-80 кинта е дават го с 6 месеца гаранция моя вече отива на към годинка и не е имал проблеми, но както казва колегата ако имаш възможност най-добре си е бош това което ти препоръчах е бюджетно решение. Успех
Comment
-
да яено не е дебитомер,защото пак не можа да запали днес.
---------- Post added at 15:43 ---------- Previous post was at 15:38 ----------
дачика НА КОЛЯНОВИЯ вал може ли да се извади без да ходя на маистор, или е някаде скрит е корпуса на дв. извинете за глупавия вьпрос,но не сьм голям капацитет по тези двигатели.
Comment
-
-
Не е нужно да разбираш..за това аз не съм запознат..и предполагам да я оставиш на майстор, ще е добре ама ппц знам че смяната не е от няй- сложните процедури. Не ми се е налагало да сменям и не мога да помогна. Но ако не си в час със нещата по-добре иди на майсторуспех с 147та
147 1.6TS 2005 120bhp.
The beauty is real...you just have to find it!
Comment
-
Най-добре ще е да идеш на място, където да се диагностицира проблема. Добре, че ти е направила проблема отново преди да се овътриш с 200+ лв да смениш иначе здрав дебитомер. В противен случай рискуваш или да оплескаш нещо, или да сменяваш здрави части докато нацелиш проблема.
Comment
-
прави сте момчета няма да стане очевидно без диагностика, за малко да сменя дебитомера без да има нужда.мерси за пожеланията,дано и вие да имате сполука с вашите алфи. това ми е втора алфа, и вьпреки че и с предишната имах грижи удоволствието кото изпитвам от шофирането си заслужажа.
п.п. предишната италианка беше 75 2.0 т.д. тя ме накара да се влюбя в алфите. след нея сьм имал и няколко немски, но никоя не се доближи дори бегло до емоцията от това да караш алфа.
Comment
-
Първоначално публикувано от tsipor4e Покажи съобщениеда яено не е дебитомер,защото пак не можа да запали днес.
---------- Post added at 15:43 ---------- Previous post was at 15:38 ----------
дачика НА КОЛЯНОВИЯ вал може ли да се извади без да ходя на маистор, или е някаде скрит е корпуса на дв. извинете за глупавия вьпрос,но не сьм голям капацитет по тези двигатели.sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Първоначално публикувано от Stefan84 Покажи съобщениеИма ли някакво решение на проблема, че и при мен е същото положение?sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.
И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
Ramstein - Benzin
https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY
Comment
-
Хмм,аз пък обратното-в студено време пали от раз,а стане ли топло и почва да ми кюфка..,явно нищо не разбирам с тази кола вече 5та година се чудя...THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related
Comment
Comment